ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ (S.I)

Αυτοφροντίδα – Παραγωγικότητα – Αναψυχή

Η Αισθητηριακή Ολοκλήρωση αφορά την οργάνωση των αισθήσεων, που δέχεται ένα άτομο από το σώμα του και από το περιβάλλον (πολιτισμικό, παραγωγικό, κοινωνικό, θεσμικό κτλ).

Το συγκεκριμένο πλαίσιο αναφοράς θέτει ως στόχο τον θεραπευόμενο, με σκοπό να έχει τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα στο σώμα του οργανικά και πνευματικά. Σχετίζεται επίσης με την οργάνωση των ερεθισμάτων που λαμβάνει στο εκάστοτε περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα σχετίζεται με:

  • αντιληπτικές δεξιότητες
  • γνωστικές δεξιότητες
  • κινητικές δεξιότητες

όσον αφορά τους παρακάτω τομείς:

  • την αυτοφροντίδα
  • την παραγωγικότητα
  • την αναψυχή

Σκοπός της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, μέσα από δραστηριότητες που δίνουν νόημα στο άτομο, είναι η αποκατάσταση. Αυτό επιτυγχάνεται με τη θεραπευτικά στοχοκατευθυνόμενη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού. Έχοντας ως βάση το παιχνίδι σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον, το παιδί εμπλέκεται σε δραστηριότητες.

Στο Παιδικό Εργαστήρι με την πραγματοποίηση αξιολόγησης, ορίζεται η θεραπεία και ο σχεδιασμός της παρέμβασης, θέτοντας ως κύριο γνώμονα το παιδί. Η διεπιστημονική μας ομάδα συνεργάζεται, ώστε να γίνει στοχοθεσία της θεραπείας, η οποία έχει προσδιοριστεί βάσει των εξατομικευμένων αναγκών που έχει ο κάθε θεραπευόμενος.

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάτι που σας προβληματίζει και σχετίζεται με τα παραπάνω, ο καλύτερος τρόπος είναι η αξιολόγηση από έναν ειδικό.

Σχετικά Άρθρα

Άρθρα

    parallax background

    Επικοινωνήστε μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με τις θεραπευτικές υπηρεσίες αισθητηριακής ολοκλήρωσης.